Laura Nagtegaal wereldkampioene Amateurs bij de vrouwen 40+

Laura Nagtegaal wereldkampioene Amateurs bij de vrouwen 40+
photo: Nelson Baitzel

In York, gelegen in Pennsylvania vlakbij de oostkust van Amerika, heeft Laura Nagtegaal (Disc Sport Amsterdam) de wereldtitel voor amateurs in de categorie vrouwen 40+ binnen weten te slepen. In een veld van 17 dames bleek ze na zes ronden, een halve finale en een finale uiteindelijk veel te sterk voor de rest.

Met name door haar zeer sterke spel in de vierde ronde (dit leverde zelfs een 1000+ rated ronde op, vrij uniek in amateur vrouwen disc golf) sloeg Nagtegaal een groot gat met het volledige veld. Tot dat moment stond ze aan het eind van elke ronde telkens licht achter de Amerikaanse Kerri French.

Door die grote omslag (van twee achterstand naar dertien voorsprong) in de vierde ronde was het voor de rest van het tournooi makkelijker om de voorsprong vast te houden ondanks optredende moeheid. Het was de hele week continu rond de 30 graden en tijdens de eerste rondes steeg het kwik zelfs tot 40 graden.

Ook het verlies van een belangrijke disc in de zesde ronde bracht haar voorsprong niet in gevaar, al leverde Nagtegaal wel vier worpen in en kon ze in de halve finale en finale de voorsprong toch nog verder uitbouwen. Met name in de finale speelde ze volledig zonder druk. Aan het eind van de rit had ze liefst 21 worpen voorsprong op French, die tweede werd. De uiteindelijke nummer drie – Mila Puumala uit Finland – moest zelfs vijftig worpen toegeven.

Het is pas de veertiende keer dat iemand van niet-Amerikaanse afkomst een wereldtitel bij een PDGA wereldkampioenschap wint.

source: https://www.frisbeesport.nl/cms/nieuwsbericht/laura-nagtegaal-wereldkampioene-amateurs-bij-de-vrouwen-40