Selectie EK Disc Golf

Selectie EK Disc Golf

De Nederlandse selectie die naar Tallinn Estland (EDGC) en Szarvas Hongarije (EMDGC) zal afreizen omvat zeven namen, waaronder veel debutanten. De Europese Kampioenschappen discgolf vinden van 12 tot 20 augustus plaats voor de open en junioren, de masters zullen het van 19 tot 27 augustus uitvechten.

Spelers konden zich op twee manieren plaatsen, te weten individueel en op basis van toegewezen plekken voor het land. De individuele inschrijving was een vrije inschrijving per land om te verzekeren dat de beste spelers van Europa mee mogen doen. Helaas had Nederland geen deelnemers die in aanmerking kwamen voor een individuele plek. De nationale inschrijving was per land, (Nederland kreeg zeven plekken) welke aan de hand van de al bestaande selectieprocedure gevuld werden.

Nationale plekken

Nederland heeft zeven plekken toegewezen gekregen. Hiervan zijn er 4 voor het EDGC en 3 voor het EMDGC.

Voor het EDGC zijn er twee plekken beschikbaar voor de mannen open divisie, één voor de vrouwen open divisie en één voor de junioren mannen divisie. Bij het EMDGC heeft Nederland in de beide 40+ divisies (mannen en vrouwen) één plek en is er een plek in de mannen 50+ divisie. Voor de verdeling van de plekken is gekeken naar kans rijkheid ten opzichte van de top tien in een bepaalde divisie. Dit is gedaan door de rating van spelers te vergelijken met deze van de top 10 uit de betreffende categorie. Startplekken in de 40+ en 50+ categorieën zijn te verplaatsen naar een meer restrictieve categorie Zo hebben wij een MP50 plek overgezet naar een MP55 plek. Wisselen van plekken tussen de toernooien was niet mogelijk.

Op basis van de kansberekening zijn spelers op volgorde van kansrijkheid benaderd met de vraag om deel te nemen. Spelers die eerder al aangegeven hebben niet naar het EK te willen zijn niet nog een keer benaderd. Op basis van deze methode zijn Sander Bahnerth (MPO), Rienk Kan (MPO), Hilde Goorhorst (FPO) en Levi Bouwman (MJ18) geselecteerd voor het EDGC. Dean Schaub (MP40), Laura Nagtegaal (FP40) en Rene Westenberg (MP55) zijn geselecteerd voor het EMDGC

Wedstrijd

Het EK wordt gespeeld over vier ronden van achttien holes. De spelers op het EDGC spelen vier ronden op een pop-up course ontworpen door Seppo Paju die lijkt op de course van de Estonian Open van 2017. De masters spelen vier ronden op een pop-up course in een natuurgebied en botanische tuin in Szarvas Hongarije. In onderstaande video is de laatste ronde van de Estonian Open te zien. Op dit terrein zal ook de EDGC plaatsvinden.

Update 02/03/2023: Na wat weggevallen spelers op individuele plekken heeft Rene Westenberg een individuele plek weten te bemachtigen in de MP55 divisie. Hierdoor is een nationale plek in de MP50 cotegorie vrijgekomen. Deze gaat opgevuld worden door Marion van Linden in de MP60 categorie.

Volledige selectie

EDGC

Mannen • Sander Bahnerth, Disc Sport Alliance (zesde EK)

• Rienk Kan, Citypark Flyers (EK-debuut)

Vrouwen

• Hilde Goorhorst, Bear disc golf (EK-debuut)

Mannen Junioren

• Levi Bouwman, Discgolf club Groningen (EK-debuut)

EMDGC

Mannen 40-49

• Dean Schaub, Disc Sport Alliance (tweede EK)

Vrouwen 40-49

• Laura Nagtegaal, Discgolf club Groningen (vierde EK)

Mannen 55-59

• Rene Westenberg, Disc Sport Alliance (vijfde EK)

• Marion van Linden, Discgolf Sport Alliance (zevende EK)

Wij wensen alle spelers heel erg veel succes en een prachtige ervaring toe!

source: https://www.frisbeesport.nl/cms/nieuwsbericht/selectie-ek-disc-golf